Vi, og vores partnere, anvender cookies for at levere vores service og for at vise dig annoncer baseret på dine interesser. Når du bruger vores hjemmeside, accepterer du brugen af cookies.

Okay
Eksotisk københavnsk borgermiddag - Kelvin Lindemann

Eksotisk københavnsk borgermiddag

Eksotisk københavnsk borgermiddag

0.0 0 5 Forfatter: Kelvin Lindemann
Findes som e-bog.
Uddrag fra den store historiske roman »Huset med det grønne træ«, hvori Lindemann giver et billede af livet i de danske tropekolonier i sidste halvdel af 1700-tallet set på baggrund af en københavnsk købmandsfamilie. De danske tropekolonier indskrænkede sig ikke - som mange tror i dag - til de vestindiske øer og Afrikas guldkyst. Vi havde også kolonier i Indien: Trankebar, Calicut, College, Carical, Balasore, Serampore og Trinkonomale på Ceylon. Desuden var de nicobariske øer nord for Sumatra i 93 år under dansk flag. Dette nævnes, fordi det har betydning for forståelsen af den middagsskildring, der findes i »Huset med det grønne træ«. Det drejer sig om en dobbelt bryllupsmiddag i et velhavende københavnsk borger-hjem med direkte tråde til kolonierne. Kelvin Lindemann har til brug for denne skildring som til den historiske roman i det hele taget gjort flittige kildestudier, og der er derfor grund til at fæstne lid til dens autencitet. Denne version - der først blev offentliggjort i antologien Forfatterne går til bords - er udbygget med forfatterens opskrifter på de retter, der bliver serveret til middagen.
Sprog: Dansk Kategori: Noveller Oversætter:

Mere info om e-bogen:

Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2017-07-11
ISBN: 9788702218282
Kommentarer

Ha' altid en god bog i gang - lyt og læs når du vil

Lyt og læs så mange bøger, du vil! Lyt offline, ha' flere bøger i gang samtidigt, vælg godnathistorier til børnene og find din næste yndlingsbog. Med Storytel har du altid dit bibliotek i lommen!
Opret din konto her