Vi, og vores partnere, anvender cookies for at levere vores service og for at vise dig annoncer baseret på dine interesser. Når du bruger vores hjemmeside, accepterer du brugen af cookies.

Okay
Vildsomme veje - Vilhelmine Zahle

Vildsomme veje

Vildsomme veje

0.0 0 5 Forfatter: Vilhelmine Zahle
Findes som e-bog.
Vildsomme veje indeholder to noveller. Også en kærlighedshistorie handler om en ung piges voldsomme kærlighedsforhold til en anden kvinde og er den første skildring af lesbisk kærlighed i dansk litteratur. I sommerferien skildres en ung kvindes drøm om et hurtigt forhold til en ældre sommergæst, inden hun indgår ægteskab med den kedelige københavnergrosserer, hun er forlovet med. I denne udgave af Vildsomme veje findes desuden dagbladet Politikens anmeldelse af bogen fra 1890 samt en kort fortælling, som Vilhelmine Zahle skrev under navnet Vilhelmine Gjøl-Korch til bladet Kvinden og Samfundet - en nekrolog over skuespillerinden Agnes Nyrop, der mere end antyder, at novellerne i Vildsomme veje er af hel eller delvis selvbiografisk karakter. Værket er bearbejdet og tilrettet moderne retskrivning. Julie Vilhelmine Kirstine Natalie Zahle (1868-1940) var en dansk forfatter. Hendes litterære produktion er meget sparsom, men indeholder den første beskrivelse af lesbisk kærlighed på dansk.
Sprog: Dansk Kategori: Noveller Oversætter:

Mere info om e-bogen:

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2017-11-20
ISBN: 9788711506646
Kommentarer

Ha' altid en god bog i gang - lyt og læs når du vil

Lyt og læs så mange bøger, du vil! Lyt offline, ha' flere bøger i gang samtidigt, vælg godnathistorier til børnene og find din næste yndlingsbog. Med Storytel har du altid dit bibliotek i lommen!
Opret din konto her